Mentett vadmacskákat engedtek vissza a természetbe.

 

Egy évvel ezelőtt  Szikszó közelében két eltévedt kiscicát találtak, majd egy közeli romos házból került elő a harmadik kölyök cica. De szokatlanul vadak voltak.

A kölyköka Mályi Madármentő Állomásra kerültek, ahol kiderült, fokozottan védett vadmacskákat találtak. A két hím és egy nőstény macskát átszállították a Budapest Állatkert természetvédelmi mentőhelyére került. Itt genetikai vizsgálat is igazolta, hogy vadmacskák. Egy évig gondoskodtak róluk úgy, hogy megfelelően vadak, S túlságosan szelíd vadmacskák nehezebben boldogul a természetben.

Február 26-án a Bükki Nemzeti Park területén engedték szabadon őket.  Az egyik hímet a Kelet-Cserhát Tájvédelmi Körzetben, a nőstényt a Heves-Borsodi-dombságban, a másik hímet pedig a Tisza mellett, a Kesznyéteni Tájvédelmi Körzetben engedték szabadon. A helyszínek természetes erdő, amelyek távol vannak a lakott területektől.

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a közel hetvenezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)