Egy északkelet-kínai természetvédelmi területen szarvasokat tenyésztenek azért, hogy biztosítsák a régióban vadon élő, veszélyeztetett szibériai tigrisek élelemmel történő ellátását. szibériai tigris amuri leopárd szarvas tenyésztés élelem

 

Az orvvadászat elleni fellépésnek és a vadvédelmi intézkedéseknek köszönhetően a szibériai tigris, mind az amuri leopárd állománya Északkelet-Kínában gyarapodásnak indult.  Emiatt a szibériai tigrisek bővítették életterüket, a határvidékekről mind többen húzódnak a belső területek felé, ugyanakkor egyre több a háziállatokat érő támadás és a gazdák által jelentett kár. Ezért is fontos gondoskodni a ragadozók élelmezéséről.szibériai tigris amuri leopárd szarvas tenyésztés élelem

A folyamatos megfigyelésekből látszik, hogy a nagymacskák egyre közelebb merészkednek a tenyésztőközpontokhoz. Céljuk, hogy a tigrisek természetes környezetükben és módon jussanak táplálékukhoz.

Az első szarvascsordákat 2012 júliusában eresztették útjukra Vangcsing megyében, akkor 12 gímszarvas és 22 pettyes szarvas vetette be magát az erdőkbe.

Az állami védettséget élvező Vangcsing park tenyészőbázisa legutóbb ötvenöt, 2-3 év körüli pettyes szarvast kapott, amelyeket a szakemberek nem közvetlenül szánnak a tigrisek martalékának, hanem előbb a túlélési technikák megtanításával megpróbálják őket felkészíteni a természetes körülmények közötti életre. Ezt követően lesznek szabadok.

A gímszarvasok mellett más potenciális zsákmányokat is tenyésztenek itt a környező hegyek erdeiben vadászó szibériai tigrisek és a szintén veszélyeztetett amuri leopárdok számára.A szibériai tigrisek elsősorban Kelet-Oroszországban, Északkelet-Kínában és a Koreai-félsziget északi részén élnek. Becslések szerint kevesebb mint 500 példány kószálhat e térségek erdeiben. Kínában, Hejlungcsiang és Csilin tartományokban 18-22-ről tudnak. Az amuri leopárd populációja 60 alatt van, túlnyomó részt Oroszországban bukkannak fel.

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a közel hatvanötezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog:  Jégbe fagyott kunyhó
Szem-Szájnak gasztroblog:  Sütőtökös dinsztelt savanyúkáposzta
Napi videó:  Extrém kajakozás - újratöltve
Napi fotó: Őrült menet

(via)

szibériai tigris amuri leopárd szarvas tenyésztés élelem