Pénteken az „örök vadászmezőkre” távozott Norbi, a Fővárosi Állatkert közkedvelt, idős szibériai tigrise. Rendkívül idős kora és súlyosbodó betegségei miatt az állatorvosok az elaltatása mellett döntöttek.

Norbi tigris Szibéria szibériai Fővárosi állatkert

 

Norbi  2003. március 15-én született a Hannoveri Állatkertben, és 2004. november 18-a óta élta Budapesti Állatkertben. Az itt töltött évek során előbb egy Nadia nevű nőstény, majd a 2006-ban született, és 2010-ben érkezett Niva lett Norbi párja. Nivával együtt öt kölykük született, így Norbi ötszörös apukává lett Budapesten.

A tigrisek a természetben átlagosan 8-12 évig élnek, az ennél hosszabb élettartam már ritkaságnak számít. Az állatkertekben persze tovább élnek, de a 18 év már az állatkerti tigriseknél is tekintélyes kornak mondható, különösen hím állatok esetében, akik rendszerint rövidebb ideig élnek, mint a nőstények.

Az idős korral járó gyógyíthatatlan betegségei az elmúlt időszakban már nagyon megnehezítették Norbi életét, s az elmúlt napokban tovább rosszabbodott az állapota. Így az állatorvosok péntek reggel az állat elaltatása mellett döntöttek.

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a több mint hetvenezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)