A Porfell Vadvédelmi Park és a menhely fényképeket osztott meg egy rendkívül ritka macskafajról, amely a gondozásukba került. A menhelyre a világ egyik legritkább vadmacskáját, egy rozsdafoltos macskapárt hoztak, két pici kölykükkel. A család szemlátomást jól érezte magát, és gyorsan belakták a helyüket.

prk menhely rozsdafoltos macska

 

A rozsdafoltos macska igen kis termetű, a hossza 35–48 centiméter, a farok hossza 15–30 centiméter, tömege 0,9-1,6 kilogramm. Rozsdás-barna foltjairól kapta a nevét, ezek szürke alapon ülnek; a hasi része fehér, nagy sötét foltokkal.

prk menhely rozsdafoltos macska

A farka vastag, általában feleakkora, mint a teste és a foltok elmosódottak. A fején hat sötét csík húzódikprk menhely rozsdafoltos macska; ezek a pofát és a homlokot díszítik.

prk menhely rozsdafoltos macska

A rozsdafoltos macska előfordulási területe a korábbi tudásunk szerint India déli részein és Srí Lankán - ez utóbbin csak két állományról tudunk, egyik a száraz területeken él, míg a másik a szigetország mocsaras vidékein - volt.

prk menhely rozsdafoltos macska

Azonban 2012 és 2016 között, a természetbe kihelyezett fényképezőgépek segítségével, észrevették Nepálban, valamint India északibb részein is.

prk menhely rozsdafoltos macskaprk menhely rozsdafoltos macska


Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)