A szíriai háború borzalmai kapcsán meg megfeledkezünk azokról az állatokról, akiknek gazdái elmenekültek, vagy sajnos meghaltak a háborúban. Egy férfi azonban menhelyet hozott létre macskák számára.

 

Több mint 1000 macska él Ernesto szíriai szentélyében, ahol az állatok orvosi ellátást, menedéket és ételt kapnak.

Amikor a szíriai háború arra kényszerítette Alaa al-Jaleelt, hogy 2015-ben bezárja macskaszentélyét Aleppóban, észak felé, Idlib feléindult, és körülbelül 100 állatot vitt magával. Ott nyitotta meg újra a menhelyet

„Ernesto szentélyét" a háború és a szíriai harcok során és amiatt alapították. A szentélyben több mint 1000 macska van, másfajta állatok mellett, amelyekről gondoskodnak. Az állatok többsége a háború alatt megsérült, és mivel gazdáiknak otthagyva kellett otthagyniuk őket, menedéket, orvosi ellátást és ételt kapnak.

A szentély a nevét az olasz nők kedvenc macskájáról, Ernestóról kapta.

Ernesto szentélye egy 2000 négyzetméteres felületen helyezkedik el, amelyet kerítés vesz körül. Több részlege is van: orvosi elkülönítő,  szülési osztály, és egy másik az egészséges macskák számára. Az orvosi részlegben naponta több mint 30 állatot kezelnwk.

 

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a több mint hetvenezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)