UPDATE: Közben kiderült, hogy a hivatalosan kiadott anyagban félrefordítás történt. Nem a körömvágást tiltották be,  hanem úgynevezett "declawing" eljárást, ami az egész karom eltávolítását jelenti. A declawing esetében a körömágyat távolítják egy egy csonttal.

Az amerikai államok közül elsőként New Yorkban tiltották be, hogy levágják a macskák karmait, ezzel egy fölösleges és embertelen szokásnak vetettek véget.

tiltás törvény macska karom New York

 

A törvény indoklása szerint egy macska karmának levágása egyáltalán nem olyan, mint egy emberi körömvágás, a mellső lábak ujjainak egyik csontját is részlegesen amputálni kell hozzá. Vagyis hiába hiszi azt a gazdi, hogy csak a bútorait védi a macskakaparástól, valójában szenvedést okoz az állatnak.

A törvény abban az esetben kivételt tesz, ha az állatorvos véleménye szerint a karmok levágása javíthatja a beteg állat egészségi állapotát, akkor megadhatja rá az engedélyt.

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a közel hatvanötezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.