Az illegális macskalerakót svájci támogatásból sikerült felszámolni.mentés ivartalanítás Szeged zsinagóga

 

Humánus módon sikerült felszámolni Szeged egyik közegészségügyi és állattartási problémáját. A szegedi zsinagóga környéke rossz hírű volt a rengeteg macska miatt. Sok kóbor állat szokott ide, mert a környékbeliek etették őket. Ráadásul ez volt a város egyik illegális macskalerakó pontja. Itt szabadultak meg a gazdik a felelőtlen szaporulatról. Macskaürülék, és rothadó ételmaradék szennyezte a területet.

A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete lépett fel a probléma ellen. Összesen 85 macska és 10 kutya ivartalanításával befejeződött az  ivartalanítási programjuk, amelyet egy svájci alapítványi támogatás elnyerése tett lehetővé. Számos kóbor macskakolónia vált ivartalanná, segítettk több szociálisan rászoruló macskatulajdonosnak, és sikerült a leghumánusabban felszámolni a Zsinagógás cicakolóniát.

A Szervezet egymillió forintos támogatást nyert a svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST) alapítványtól, a pénzt kizárólag ivartalanításra fordíthatták. Alig két hónap alatt három nagyszerű orvos-csapat segítségével – Kisállat-Ambulancia, Tímár Állatorvosi Rendelő, Dr. Turcsányi Katalin és Dr. Deim Zoltán – sikeresen lezárták programot. Befogták a Zsinagógás cicákat, tizenkettőt ivartalanítottak, áttelepítették őket, és egy anyamacskát három kölykével befogadtak későbbi örökbe adás céljából.mentés ivartalanítás Szeged zsinagóga

A Zsinagógakert a város szégyenfoltja volt, mint ismert macska-lerakó és etetőhely. Az állatok befogását az időjárás és az ott lakók közül többen is nehezítették, de mára macskamentessé vált a Zsinagóga környéke.

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a több mint hatvanezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog: "Jólvanazúgy" 
Szem-Szájnak gasztroblog: 

Napi videó: Mélytengeri ördöghal 
Napi fotó:
Különleges utas

(via)

mentés ivartalanítás Szeged zsinagóga

mentés ivartalanítás Szeged zsinagóga