Az indiai vadonban mintegy 12-14 ezer leopárd él kutatók becslése szerint.  Az ország a nagymacskák egyik utolsó fontos bázisa. Hogy az állatok hosszú távon is életben maradjanak, életterük nagyobb védelmet igényel.India  jaguár

 

 Nagy kiterjedésű számlálás során a szakértők 350 ezer négyzetkilométernyi erdőt vizsgáltak át, és 17 ezer 142 fotót készítettek, amelyeket elemeztek. Ez volt első alkalom, hogy felbecsülték az Indiában élő vad leopárdok számát.

A kutatás során 7910 állatot számoltak össze a kutatók. Ezt a számot egészítették ki további megfigyelésekből, fotódokumentációkból és mancslenyomatok regisztrálásából származó információkkal. Indiában ezzel a módszerrel mérik fel a tigrisállomány nagyságát is.India  jaguár

 Az indiai szakértők szerint a leopárdok széles körben elterjedtek az országban. Az eredmények arra utalnak, hogy a populáció egészséges és stabil. A jó hírek ellenére a tudósok a kormány segítségét kérik a leopárdok életterének megóvásához, hogy a faj hosszú távon fennmaradhasson.

India  jaguár

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a több mint hatvanezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog:  Az öreg bánya titka
Szem-Szájnak gasztroblog: Gnocci Camembert-szószban
Napi videó:  Star Wars - Zsivány egyes 
Napi fotó: elkészült kiránduló

(via)

India  jaguár