Mindenki őket kereste, de a cicusoknak több eszük volt.

 

A németországi Eifel-vidéken fekvő településen 1972 óta működik egy magántulajdonban lévő állatkert. Az állatkert mintegy 50 kilométerre északra van Trier városától, nagymacska populációjáról híres.

A 30 hektáron elterülő Eifel-Zoo a honlapja szerint 60 egzotikus és őshonos állatfaj mintegy 400 példányának ad otthont, köztük afrikai oroszlánoknak és szibériai tigriseknek.  

A Rajna-vidék-Pfalz tartományi településnél éjjel vihar pusztított és árvíz keletkezett. A Biberach nevű patak áradása miatt víz alá került állatkertben, és megrongálódott az állatkert kifutóinak kerítése.

Az első jelentések szerint eltűnt két oroszlán, két tigris, egy jaguár, és egy medve. A rendőrség arra kérte a helyieket, maradjanak otthon, és nagy erőkkel kezdték meg a keresést. A medvére hamarosan rábukkantak és lelőtték.

Nemsokára közölték helyi illetékesek, hogy sikerült rövid idő alatt befogni azt az öt vadmacskát. De estére kiderült, hogy kissé tulzó volt a bejelentés. A hatósági riasztásokban szereplő két oroszlánról, két tigrisről és egy jaguárról kiderült, hogy egyáltalán nem menekültek el, a kifutójukban húzták meg magukat. Egy drón segítségével kutatták fel őket az állatkertben.

Egyelőre nem tudni, hogy mennyire biztonságosak a kifutók. A hatóságok attól tartanak, hogy a vadállatok áttörhetnek az árvízben megrongálódott kerítéseken. Ezért rendőrök őrzik a kifutókat, és mérlegelik, hogy lakóikat átmenetileg áthelyezik egy másik állatkertbe.

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a közel hatvanötezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog:  Ez közel volt
Szem-Szájnak gasztroblog: Hétvégi dizájn: biztos fogás  
Napi videó: 1=2?!  
Napi fotó:
Esküvői limuzin

(via)