Nem egyszerű az élet a nagymacskák szomszédságában. A leopárdok és egyéb nagymacskák gyakran betévednek lakott területekre, a környezetvédők szerint az ilyen esetek száma várhatóan növekedni fog az állatok életterének fokozatos zsugorodása miatt.India leopárd  iskola

 

Hat embert sebesített meg egy hím leopárd a dél-indiai Karnátaka állambeli Bengaluru egyik iskolájában.   A helyi vadvédelmi illetékes szerint az állat feltehetőleg az iskolához közeli erdős területről tévedt be az intézménybe. Az iskola biztonsági kameráinak felvételein az látszott, ahogy az állat férfiakat támad meg a medence mellett.

A veszélyes ragadozót végül majdnem tízórás küzdelem után sikerült sarokba szorítani és elaltatni. Hatan sérültek meg, köztük egy környezetvédelmi kutató, egy erdészeti alkalmazott és egy televíziós stáb egyik operatőre is.  A nyolcéves állatot egy nemzeti parkba szállították .India leopárd  iskola

Egy közelmúltbeli számlálás szerint Indiában jelenleg 12-14 ezer leopárd él.

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a több mint hatvanezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog: Különleges fotók  
Szem-Szájnak gasztroblog: Grillsajtos fűszeres csirke
Napi videó:  Sílécre termett
Napi fotó:  Én vagyok karácsonyi Gru

(via)

India leopárd  iskola