A korábban véltnél sokkal kevesebb, mindössze száz bengáli tigris maradt mára a bangladesi Sundarbans mangroveerdőben.  A világ legnagyobb mangroveerdő-övezetében végzett legutóbbi, 2004-es tigrisszámláláskor még mintegy 440-re becsülték az ott élő példányok számát.  tigris bengáli India Banglades

 

Az India és Banglades területén fekvő mintegy tízezer négyzetkilométeres Sundarbans egyike a tigrisek utolsó megmaradt természetes élőhelyeinek.  A szakértők azóta elismerték, hogy a lábnyomokra épülő korábbi felmérés eredményei megbízhatatlanok és a fákra szerelt rejtett kamerák felvételeinek elemzése alapján kikalkulált új szám a valós adat.tigris bengáli India Banglades

Afelvételek alapján 83 és 130 közé, vagyis átlagosan 106-ra becsülik a Sundarbans bangladesi részén élő tigrisek számát. A Sundarbans indiai területén korábban mintegy 74 példányt számoltak össze.  A Bengáli tigrisek Indiában élnek a legnagyobb számban (2226 példány), és Bangladesben, Nepálban, Bhutánban, Kínában, valamint Mianmarban is élnek kisebb populációik. A szakértők szerint a bangladesi kormánynak sokkal több erőfeszítést kellene tennie az állatok megóvásáért. Mint emlékeztettek, a tigrisek száma az orvvadászat és az erdő szélén zajló gyors ütemű beruházások miatt zsugorodik.

 A Természetvédelmi Világalap (WWF) szerint a vadon élő tigriseket világszerte a kihalás veszélye fenyegeti. Számuk az 1900-ban mért 100 ezerről mára nagyjából 3200-ra csökkent.

tigris bengáli India Banglades

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a több mint nyolcvanezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via

tigris bengáli India Banglades