Macskaszőr-allergia elleni oltóanyagot fejlesztettek ki svájci kutatók. Az anyagot azonban nem az embereknek, hanem az állatoknak kell beadni.allergia gyógyszer oltás macskaszőr

 

A macskák egy bizonyos allergén elleni oltóanyagot kapnak – mondta el Martin Bachmann immunológus, a Zürichi Egyetem munkatársa. Az állat allergénjét ekkor megkötik az antitestek.

Az embereknél jelentkező macskaszőr-allergia oka a macska egyik endogén proteinje, nem pedig maga a macskaszőr. A protein megtalálható a háziállat nyálában, onnan kerül a szőrre, amikor az állat mosakszik.

A hatóanyagot 70 állaton tesztelték, hatására az allergiás tünetek csökkentek az érintett embereknél. A gazdák többször is simogatták a cicájukat. Az állatok számára semmilyen negatív mellékhatással nem járt az oltás, amely legkésőbb három év múlva kerülhet forgalomba.

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a közel hatvanötezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.