Tudtad, hogy a tigriseknek is vannak álszemei? Méghozzá igen jól elrejtve. A fülük hátsó oldalán van egy szemre emlékeztető fehér volt.  Ha lesunyja a fejét, és füleit megfordítja, felvillannak a szemek.tigris szem folt fül

 

A szemszerű jegy gyakran védelmi mechanizmusként működik, amikor a ragadozó állat utánozza egy nagyobb ragadozó állat szemét. Az önvédelem azonban nem az egyetlen oka annak, hogy egyes állatok ilyen jellegű jelölést kapnak, néha csak tüskék vagy véletlenszerű mintázat kialakulásának kérdése.

tigris szem folt fül

De a tigrisek csúcsragadozók, mi a helyzet náluk? Nos, valójában két elmélet van, hogy miért. Az egyik feltételezi, hogy ezek a szemjelzések a megfélemlítés egyik formájaként szolgálnak. Úgy tűnik, hogy a tigrisek mindent látnak maguk körül, és összezavarva más állatokat elriasztják őket. Ezenkívül a valóságosnál így nagyobbnak is tűnnek.

tigris szem folt fül

Egy másik elmélet szerint a jelölések segítenek a tigriseknek egymással kommunikálni. A velük szemben álló másik tigrisnek mutatva ez az agresszió jele. Fenyegetés esetén a tigrisek hajlamosak elcsavarni a fülüket, így feltűnnek a hátukon lévő fehér foltok.

tigris szem folt fültigris szem folt fültigris szem folt fültigris szem folt fültigris szem folt fül

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a közel hetvenötezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)