Társat kapott a Nyíregyházi Állatpark fehér oroszlánja, az eddig egyedül élő állathoz egy normál színváltozatú fajtársát költöztették be a park gondozói.oroszlán kölyök fehér nyíregyháza állatkert

 

 A sóstógyógyfürdő látványosságban augusztusban született fehér oroszlán jelenleg tizenegy hetes, a két héttel idősebb oroszlánt a gyöngyösi állatkertből telepítették át a szakemberek. Az ilyenkor szokásos karantén már lejárt, a két kölyök összeismerkedett egymással, játékukat a Viktória-ház üvegablakán keresztül bárki meglesheti.

A fehér oroszlán eddig egyedül élt és csak gondozói jártak be hozzá, mivel a kicsi érdekét az szolgálta leginkább, hogy minél kevesebb emberi hatás érje. Bár a Nyíregyházi Állatpark általában nem szokta megtartani az oroszlánszaporulatot, ez a kölyök annyira a gondozók szívéhez nőtt, hogy hoztak hozzá egy nőstény fajtársat. A két nőstény később egy hímmel kiegészülve falkát alakíthat ki.

 A fehér oroszlánt eleinte az anyja nevelte, de teje elapadt a kölyök háromhetes korában. A kölyköt az állatpark egyik gondozójára, Herlicska Anikóra bízták, aki korábban két kisoroszlánt már sikeresen felnevelt. Az oroszlán azóta szépen gyarapodik, a jelenleg hét kilogramm súlyú. A két oroszlán naponta mintegy egy kilogramm csirke- és marhahúst eszik fejenként.oroszlán kölyök fehér nyíregyháza állatkert

 A Nyíregyházi Állatparkban 2015 óta él együtt egy fehéroroszlán-pár. A holland származású hím, Inkosi és párja, a cseh Binti eleinte normál színezetű társaikkal éltek együtt csapatban, majd az idén külön kifutóba kerültek azzal a céllal, hogy utódjuk szülessen.

 A fehér színváltozatú oroszlánok a dél-afrikai, más néven a krugeri alfaj egyik populációjához tartoznak. Csupán Dél-Afrikában, a Timbavati és Kruger Nemzeti Park területén élnek, világos színük ott a rejtőzködést segíti, mert azt a régiót a fehér homokos folyómedrek, valamint a magas fű jellemzi.

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a több mint hatvanezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog: A világ legnagyobb pitbullja 
Szem-Szájnak gasztroblog: 
Focitorta
Napi videó:  Szerencsétlen ütés
Napi fotó:Szeretem a lombfújót

(via)

oroszlán kölyök fehér nyíregyháza állatkert