Egy különleges kísérlet keretében most a macskák egy másik képességét ismerhettük meg: képesek megszelídíteni az embert. börtön rab rehabilitácó

 

Amióta velünk élnek a háziállatok nemcsak társaink voltak, hanem gyakran gyógyítóink is. A macskák és kutyák terápiás hatása évek óta közismert. Ezek a szőrös társak segítenek csökkenteni a depressziót és a szorongást, kevésbé érezzük magányosnak magunkat, javítják a hangulatunkat, sőt képesek csökkenteni a vérnyomást is.

börtön rab rehabilitácó

2015-ben Indiana államban az Animal Protection League állatvédő szervezet programot indított a Pendleton börtönben. A Forward program keretében menhelyeken befogadott macskákat raboknak adták át gondozásra a börtönben, így a macskák gazdára, a rabok társra leltek.

börtön rab rehabilitácó

Sok olyan macska van akik annyi rossz bánásmódot é visszaélést éltek át, hogy már nem képesek szocializálódni az emberekhez. Ezekben a macskák bizalmatlanok az emberekkel szemben, és ezért kevés esélyük van az örökbefogadásra. Nagyon sok türelmes és szerető gondozásra van szükségük, hogy újra otthonra találjanak.

börtön rab rehabilitácó

A Forward program ezt biztosítja a macskák számára. A macskákat a fogvatartottak gondozzák, etetik, ápolják. A cicák szép lassan megváltoznak, és elfogadják társnak az embert, megbíznak bennük. A folyamat a rabokra is jó hatással van, megtanulják, hogyan kell gondoskodni egy élőlényről és vállalni annak felelősségét. Megismerik a felelősség vállalást, a problémák erőszakmentes megoldását. Sokan először tapasztalják meg azt a feltétel nélküli szeretetet, amit egész életükben nem kaptak meg.

börtön rab rehabilitácó

A program nagyon sikeresnek bizonyult, a börtön macskás „E” szárnyában sokkal kevesebb a konfliktus és az erőszak. A program csökkentette az elkövetők tétlenségét, növelte önértékelésüket. A program kezdete óta az elkövetők sokkal motiváltabbak arra, hogy beiratkozzanak az iskolába, munkát szerezzenek, betartsák be az egységszabályokat és javítsák higiéniájukat. Az állatok jelenléte nyugalmat hozott és megerősítette a közösség szellemet.

börtön rab rehabilitácóbörtön rab rehabilitácóbörtön rab rehabilitácóbörtön rab rehabilitácóbörtön rab rehabilitácóbörtön rab rehabilitácóbörtön rab rehabilitácóbörtön rab rehabilitácóbörtön rab rehabilitácóbörtön rab rehabilitácóbörtön rab rehabilitácóbörtön rab rehabilitácóbörtön rab rehabilitácóbörtön rab rehabilitácóbörtön rab rehabilitácóbörtön rab rehabilitácó

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a közel hetvenötezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)