1970-ben Tippi Hedren amerikai színésznő ( ő sikoltozott a Hitchcock Madarak című filmjének főszerepében), a férje Noel Marshall, és a színésznő lánya, a 14 éves Melanie Griffith (igen, az a Melanie Griffith) egy afrikai utazáson vettek részt. Akkor határozták el, hogy készítenek egy oroszlános filmet.

Ron Oxley állat tréner azt tanácsolta nekik, ha igazán meg akarják ismerni az oroszlánokat, akkor éljenek együtt vele. Így került a kaliforniai otthonukba Neil, a hímoroszlán. Óriási szerencséjükre, Neil végig úgy viselkedett, mint egy házi cica, nem okozott semmilyen problémát. De pont ezért nem is ismerték meg az oroszlánok igazi személyiségét, mert hiába éltek vele, a vadállat akkor is vadállat, akinek a szavanna az otthona.

Az együttélés sokkal jobban sikerült mint a film. Melenie-t 50 öltéssel kellett összevarrni, amikor a forgatáson megtámadta egy oroszlán. Az akkor még fiatal operatőrként dolgozó Jan de Bont Fejbőrét szintén egy támadás miatt kellett visszavarrni. A forgatás alatt összesen 70 sérülést okozott a 150 ragadozó. A film 17,5 millió dollárból készült, de alig kétmilliót termelt.

Részlet a filmből:

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a több mint huszonhatezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog:    28 pici egér a vadonból

Szem-Szájnak gasztroblog:   Sütőtök csatni

Napi videó:   Furcsa szerenád

Napi fotó:  Rendőrcsapda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...