Az oroszlánok köszönik, ők jól elvannak a turisták nélkül.kruger nemzeti park oroszlán turista

 

Élvezik a látogatók nélküli életet a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park oroszlánjai: az egyébként turisták által sűrűn járt utakon nyugodtan szendergő falkát fotózott le a park egyik őre.

kruger nemzeti park oroszlán turista

Richard Sowry, Afrika egyik legnagyobb rezervátumának munkatársa a látogatók elől március 25. óta a koronavírus-járvány miatt lezárt parkban az üzemeltetéshez szükséges feladatokat látja el és az orvvadászok elől védi az állatokat. A felvételt autójából, alig öt méteres távolságból készítette a szokatlan jelenségről. Az állatok nem zavartatták magukat, egy részük aludt.

kruger nemzeti park oroszlán turista

"Az oroszlánok hozzászoktak az autókban ülő emberek látványához. Minden állat ösztönösen fél a két lábon álló embertől, így ha sétáltam volna, nem engedtek volna ennyire közel"

A parkőrök legfeljebb a hideg éjszakákon látnak az utakon aludni nagymacskákat, amikor az aszfalt éppen melegebb, mint a talaj.

A parkőrök azonban nem szeretnék, hogy az oroszlánok úgy higgyék, biztonságosak az utak, csak mert most ilyen nagy a nyugalom.kruger nemzeti park oroszlán turista

Sowry ugyanakkor kiemelte, az állatok viselkedésére egyébként nincs hatással a park lezárása. "A Kruger egy nagyon vad hely. Mindig is vad volt, és az is marad" - fogalmazott.

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a közel hatvanötezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.