Fogságban kell eltöltenie élete hátralévő részét egy indiai vadrezervátum három oroszlánjának, mert embert öltek. Az északnyugat-indiai Gudzsarát állam természetvédelmi területének munkatársai 18 oroszlánt fogtak be, amelyek három emberrel végeztek a rezervátumban április és május között. A dolgozók emberi maradványokat találtak egy felnőtt hím és két fiatal nőstény ürülékében.

oroszlán gyilkos rezervátum

 

A hím egy állatkertbe, a nőstények egy vadállatmentő központba kerülnek. A szakemberek úgy vélik, hogy a hím állat egyedül végzett az áldozatokkal, a nőstények csupán a maradékot fogyasztották el.oroszlán gyilkos rezervátum

A többi befogott példányt a vadrezervátum mélyebben fekvő erdős területein fogják szabadon engedni. Néhány szakértő szerint a Gir rezervátum oroszlánpopulációja gyarapodásának számlájára írható az állatok "szokatlan" viselkedése. Govind Patel, Gudzsarát állam korábbi vadvédelmi főfelügyelője szerint a védett terület mindössze 270 oroszlán befogadására alkalmas, ami azt jelenti, hogy néhány falka a terület határain kívülre kényszerül. A tavaszi hónapokban további hat, emberek elleni oroszlántámadást jelentettek a park közeléből. Az indiai legfelsőbb bíróság határozata szerint Gudzsarátnak át kell telepítenie az oroszlánok egy részét más államokba, nehogy a populáció egésze kipusztuljon betegség vagy egyéb ok miatt. Az állam azonban mostanáig nem tett eleget a felszólításnak.oroszlán gyilkos rezervátum

 A gudzsaráti rezervátum az ázsiai oroszlánok utolsó vad populációjának ad otthont. A helyi vadvédelmi hatóság 2015-ben 523 állatot számolt össze a rezervátumban és közvetlen közelében.

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a közel hatvanezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog:  Katasztrófa előtt és után
Szem-Szájnak gasztroblog:  Gnocci pikáns gombamártással
Napi videó:   Légibaleset
Napi fotó:  Hideg nyalánkság nekem is jár

(via)

oroszlán gyilkos rezervátum