A hajó már süllyedt, amikor észrevették, hogy négy macska maradt az égő hajó fedélzetén.

 

Az Andaman-tengererről vészjelzést fogott a Thai Királyi Haditengerészet. Mentőegységet küldtek az Adang sziget közelébe, ahol egy süllyedő hajót találtak nyolcfőnyi személyzettel a fedélzete. A hajó kigyulladt és már süllyedt.

A legénységet gyorsan kimentették, Wichit Pukdeelon elsőtiszt távcsővel vizsgálta a roncsot lehetséges olajszivárgást keresve. Ekkor vette észre a négy macskát, akik a hajó darujára szorultak.

A legénység gondolkodás nélkül újabb mentésbe fogott, de ekkor már az idővel is harcoltak. A 23 éves Thatsaphon Saii tengerész levette az ingét, felvett egy mentőmellényt, és a 15 méterre lévő hajóhoz úszott. Felmászott a hajóra, amely percről percre jobban lángolt és a tűz egyre terjedt. Vállára vette az egyik macskát. Visszaereszkedett a vízbe, majd visszaúszott a hajójához.

 Ugyanezt megismételte még háromszor, és a hajó elsüllyedése előtt mind a négy macska biztonságba került.

A tengerész bátorsága azért is figyelemre méltó, mert egy rémülten kapaszkodó macska 18 karma ellen nem sokat ér a mentőmellény.

A macskákat ezután Koh Lipe szigetén lévő parancsnokságra vitték, ahol ma is a Thai Királyi Haditengerészet vendégszeretetét élvezik. A Haditengerészet a FAceBook oldalán osztotta meg a mentés képeit.

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a közel hetvenezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via, via)