Ki fizet ennyit egy rajzolt drogfüggő cicusért?

árverés képregény borító Fritz

 

Rekordáron, 717 ezer dollárért (197 millió forintért) kelt el Robert Crumb Fritz, a macska című 1969-ben készült képregényének eredeti borítórajza egy New York-i árverésen. A Heritage Auctions aukcióján az eddigi legmagasabb árat fizette ki egy vásárló egy amerikai képregény-borítóért. A Fritz, a macska 1969-es Ballantine-gyűjteményéhez készült borítóképéért 717 ezer dollárt adott a meg nem nevezett gyűjtő. A szatirikus képregényhős, Fritz Crumb egyik leghíresebb figurája, egy szex- és drogfüggő lusta macska.

A korábbi rekordot 657 ezer dollárral (180 millió forinttal) a 2014-ben eladott The Incredible Hulk (A hihetetlen Hulk) utolsó lapjának eredeti rajza, Jack Abel műve tartotta, amelyen először jelenik meg Farkas. A csodálatos Pókember 328. számának Todd McFarlane által készített borítója ugyancsak 657 ezer dollárért kelt el 2012-ben.

A Heritage árverésén Crumb egy másik 1972-es rajza, a híres Keep On Truckin-oldal az XYZ képregényből 191 200 dollárért cserélt gazdát.

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a közel hatvanötezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog: A bambuszépítmények szépsége  
Szem-Szájnak gasztroblog: 
Zöldséges-csirkés újkrumpli
Napi videó: Bútor kertész  
Napi fotó: 
Szelfi a legfontosabb

(via)

árverés képregény borító Fritz