Több mint 70 szibériai tigriskölyök született idén a világ legnagyobb szibériai tigris tenyészközpontjában az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban.

 

A szibériai tigrisek általában április és június közötti hozzák világra kicsinyeiket, de a központ személyzete azzal számol, hogy idén több mint 100 kölyök láthat napvilágot. Valamennyi kölyök egészséges, egyre jobban megerősödnek és agresszív magatartásuk jelei már megmutatkoznak.

A központban ellenőrzött keretek között zajlik az állatok párzása, biztosítandó, hogy a világra jövő kölykök kiváló genetikájúak legyenek. A szibériai tigris a világ egyik legveszélyeztetettebb faja, főleg Északkelet-Kínában és Oroszország távol-keleti részén él.

Kínában fajmentő programok keretében próbálják megmenteni a fajt. A hejlungcsiangi nagymacska-tenyészközpont 1986-os megnyitásakor csak nyolc szibériai tigris élt a park területén, ma már több mint ezer.

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a közel hatvanötezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog: Túl meleg van  
Szem-Szájnak gasztroblog: 
Grill tengeralattjáró
Napi videó: Rosszul sikerült tandemugrás  
Napi fotó: 
Minőségi munka

(via)