Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A londoni katedrális macskája

Kétszáz év után gazdagodott új domborművel a londoni Southwark-katedrális, ráadásul nem is akármilyennel: a templomban élő macskát örökítették meg.London templomű katedrális macska

Tovább


Macskamentő kikötői munkás

Felix, a londoni dokkokat felügyelő hivatal hivatalos macskája összetűzésbe keveredett egy kikötői duhaj macskával. Szegény Felix a folyóban végezte, de szerencséjére a kikötő egyik munkatársa látta az esetet, és azonnal a segítségére sietett. Az esetet megörökítette a kikötő egyik biztonsági kamerája.

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a közel hatvanötezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog: 
Szem-Szájnak gasztroblog: 
Napi videó: 
Napi fotó: 

(via)London Temze kikötő mentés

London Temze kikötő mentés

Tovább


Szumátrai tigris-kölykök születtek a londoni állatkertben

Ritka szumátraitigris-kölykök (Panthera tigris sumatrae) születtek a londoni állatkertben: a jövevények érkezését rejtett kamerákkal kapták lencsevégre az intézmény dolgozói.

Anyjuk, az ötesztendős Melati, 106 nap vemhesség után hozta világra őket. Az állatkert dolgozói rejtett kamerákkal figyelték meg a szülést. Az állatok nemét egyelőre nem állapították meg. A kölykök a kora reggeli órákban születtek, mindhárman egy órán belül.

A jövevények az anyjukkal vannak egy speciális "kölykezőodúban" és a nőstény csak néha hagyja magára őket, amíg élelmet keres. Az állatkertben legutóbb tavaly októberben született szumátrai tigriskölyök, amely azonban párhetesen elpusztult. A gondozók a nagymacskák területén lévő medencében találtak rá a vízbe fúlt kölyök tetemére. Azelőtt utoljára 17 éve született szumátraitigris-kölyök az intézményben.

"A hét minden napján, minden órában megfigyeljük őket, és éjszakánként is mindig van valaki, aki rajta tartja a szemét az apróságokon" - mondta az állatkert munkatársa, hozzátéve, hogy az állandó megfigyelésnek hála olyan fontos pillanatoknak is a szemtanúi lehettek, mint amikor a kölykök kinyitották a szemüket, vagy megtették az első lépéseiket.

"Az egyiküket Trouble-nak (Bajkeverő) neveztük el, mivel sokkal bátrabb a többinél. Ő volt az első, amelyik elindult felfedezni az odút, és észrevettük, hogy felmászik a testvéreire, amikor azok elalszanak" - tette hozzá. Amíg Melati és a kölykök pihennek, addig az állatkert látogatói a jövevények apjával, a Jae Jae nevű hatéves hímmel találkozhatnak a nagymacskák területén.

A szumátrai tigris a legkisebb a ma élő hat tigris alfaj közül. Vadon élő példányai kizárólag az Indonéziához tartozó Szumátra szigetének alacsonyan fekvő területein és hegyi erdőségeiben fordulnak elő. Az állatok a természetes élőhelyeik elpusztítása és az orvvadászat miatt kerültek a súlyosan veszélyeztetett fajok közé.

Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a közel huszonötezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog:   Az eltűnt repülőgépgyár rejtélye

Szem-Szájnak gasztroblog:  Tejfölös-túrós császármorzsa

Napi videó:   Majdnem sikerült trükkök

Napi fotó:  Ne egyél görögdinnye-magot...

(via mti, youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Churchillnek halála után is van macskája

Egy volt kóbormacska, VI. Jock személyében új macskalakója van Winston Churchill legendás brit miniszterelnök múzeumként működő egykori lakóházának. A chartwelli Churchill-házat kezelő alapítvány a néhai kormányfő kívánságát tartja tiszteletben azzal, hogy mindig tart egy narancsszínű macskát.

S második világháborús miniszterelnök 88. születésnapjára, 1962-ben kapott ajándékba egy sötét narancssárga macskát egyik magántitkárától, Sir John 'Jock' Colville-től. Jock, a macska jelen volt sok kormányülésen, és az a szóbeszéd járta, hogy Churchill házában nem kezdték el az étkezéseket addig, amíg Jock nem ült az asztalnál. Az agg Churchillnek az volt a kívánsága, hogy halála után is mindig lakjon egy ugyanilyen színű, fehér mancsú és a mellén fehér foltot viselő macska a házban.

Az alapítvány, amelyre 1966-ban hagyta a család a kenti grófságban fekvő hatalmas házat és kertet, eddig mindig tiszteletben tartotta a néhai miniszterelnök akaratát. A legújabb lakó, a héthónapos VI. Jock a napokban vette át V. Jock helyét, azután, hogy annak tulajdonosa, az ingatlan korábbi igazgatója Skóciába költözött. A cicát eredetileg Malley-nek hívták, és az utcáról szedte fel egy állatvédő szervezet.

Az alapítvány illetékesei szerint a (VI.) Jock nevet felvevő egykori kóbor macska délutánonként nagyokat lustálkodik, tonhalat eszik és perzsa szőnyegeken alszik. Az ő története egy "koldusból lett királyfié" - mondta Katherine Barnett, a birtok új igazgatója.

 Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a több mint huszonnégyezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog:   A legismertebb zseni, aki divatossá tette a tudományt

Szem-Szájnak gasztroblog:  Vasserpenyőben sült magyaros krumpli

Napi videó:   Üveg-agy

Napi fotó:  Láblógatás

(via itt, itt)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a Galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Macskaőrség
Mottó: Egy életem, kilenc halálom! Hamarosan kiderül a titok!


További blogjaim:
Toochee Blogzin | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!


Feedek


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog