Egy volt kóbormacska, VI. Jock személyében új macskalakója van Winston Churchill legendás brit miniszterelnök múzeumként működő egykori lakóházának. A chartwelli Churchill-házat kezelő alapítvány a néhai kormányfő kívánságát tartja tiszteletben azzal, hogy mindig tart egy narancsszínű macskát.

S második világháborús miniszterelnök 88. születésnapjára, 1962-ben kapott ajándékba egy sötét narancssárga macskát egyik magántitkárától, Sir John 'Jock' Colville-től. Jock, a macska jelen volt sok kormányülésen, és az a szóbeszéd járta, hogy Churchill házában nem kezdték el az étkezéseket addig, amíg Jock nem ült az asztalnál. Az agg Churchillnek az volt a kívánsága, hogy halála után is mindig lakjon egy ugyanilyen színű, fehér mancsú és a mellén fehér foltot viselő macska a házban.

Az alapítvány, amelyre 1966-ban hagyta a család a kenti grófságban fekvő hatalmas házat és kertet, eddig mindig tiszteletben tartotta a néhai miniszterelnök akaratát. A legújabb lakó, a héthónapos VI. Jock a napokban vette át V. Jock helyét, azután, hogy annak tulajdonosa, az ingatlan korábbi igazgatója Skóciába költözött. A cicát eredetileg Malley-nek hívták, és az utcáról szedte fel egy állatvédő szervezet.

Az alapítvány illetékesei szerint a (VI.) Jock nevet felvevő egykori kóbor macska délutánonként nagyokat lustálkodik, tonhalat eszik és perzsa szőnyegeken alszik. Az ő története egy "koldusból lett királyfié" - mondta Katherine Barnett, a birtok új igazgatója.

 Van egy jó fényképed, videód, történeted a saját macskádról? Vagy találtál a neten valami érdekest? Küldd el nekünk a macskaorseg@gmail.com címre.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Macskaőrséghez a Facebookon, vagy Te is legyél része a több mint huszonnégyezer főt számláló Toochee FaceBook közösségnek, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog:   A legismertebb zseni, aki divatossá tette a tudományt

Szem-Szájnak gasztroblog:  Vasserpenyőben sült magyaros krumpli

Napi videó:   Üveg-agy

Napi fotó:  Láblógatás

(via itt, itt)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...